Turizm Fakültesi

Fakültemiz Öğrencileri İçin Erasmus+ Yurt Dişi Staj Firsati

20/06/2019 14:24:17 - 02/07/2019 14:24:17 - 19895 Okunma

Marmara Bölgesi özelinde Kırklareli Üniversitesi, Trakya Üniversitesi ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ile Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığında, bu üç üniversitenin Turizm Fakültesi öğrencilerine nitelikli staj yeri sağlama ve iş tecrübesi kazandırma amacıyla 2017 yılında kurulan Marmara Turizm Konsorsiyumu (MATUK) Turizm Fakültesi öğrencilerine Erasmus+ (KA108) kapsamında staj döneminde hibe desteği vererek firmalara maddi yük oluşturmadan iş tecrübesi kazandırmayı amaçlamaktadır.

MATUK Staj Konsorsiyumu Projesi kapsamında 2018 Yaz Döneminde Bulgaristan’da kurulu Albena Group ile grup otellerinde öğrencilerimiz için verimli bir staj organizasyonu gerçekleştirilmiştir.

Aynı verimliliğinin 2019 Yaz Döneminde de artarak devam etmesi için gerçekleştirilen ziyaret kapsamında Üniversitemiz Turizm Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Nilüfer VATANSEVER TOYLAN ile Trakya Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Turizm İşletmeciliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Emel GÖNENÇ GÜLER grup otellerini tek tek ziyaret ederek otel müdürleriyle görüşmelerini gerçekleştirmiştir. Öğrencilerin staj yapacakları farklı departman müdürleriyle de görüşen öğretim üyeleri otellerin öğrencilerden beklentileri hakkında ve staj programının öğrencilere kazandırması gereken nitelikler hakkında karşılıklı görüşmelerde bulunmuştur. Bu yıl proje kapsamında Bulgaristan, İspanya ve Avusturya’ya toplamda 26 öğrencinin gitmesi için işlemler tamamlanmıştır.

Bu ziyaret kapsamında ayrıca, Varna Ekonomi Üniversitesi ile  Turizm Fakültesi öğrencileri ve öğretim elemanlarına yönelik  Erasmus+ Anlaşması için görüşmelerde bulunulmuş ve gerekli adımlar atılmıştır. 

  

 

duyurular erasmus etkinlik klu Turizm Staj

Facebook Twitter Google Plus
Erasmus Staj İmkanı
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.