Turizm Fakültesi

“5. Geleneksel Trakya Turizm Paneli” Yapıldı

16/12/2014 10:12:44 - 16/12/2014 10:18:03 - 51813 Okunma

Üniversitemiz Turizm Fakültesi Dekanlığı tarafından geleneksel olarak düzenlenen Trakya Turizm Panel serisinin beşincisi bu yıl  “Sivil Toplum Kuruluşları ve Turizm” temasıyla gerçekleştirildi.

Rektörlük Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen paneli; Kırklareli Vali Vekili Hikmet ÇAKMAK, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fazıl GÜLER, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, akademik ve idari personelimiz ile çok sayıda öğrencimiz dinledi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan panelin başkanlığını Turizm Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Kemal TURAN yaptı. Trakya Turizm İşletmecileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Doğan DÖNMEZ, Edirne’yi Tanıtma ve Turizm Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan BALTA, Saros Körfezi Turizm Otelciler ve Yatırımcılar Derneği Başkanı Mustafa İŞÇİMEN ve Trakya Turizm Derneği Başkanı Ali KORUR panele konuşmacı olarak katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Fazıl GÜLER, Kırklareli Üniversitesi Turizm Fakültesi’nin kurulduğu günden beri Trakya bölgesinin turizm alanındaki önemini ortaya koyan çalışmalara devam ettiğini söyledi. Trakya bölgesinin; doğası, tarihi ve kültürüyle turizmin çekiciliklerini içerisinde barındırmasının yanı sıra İstanbul’a yakınlığı ve Türkiye’nin Avrupa sınır kapısı olması ile de bölgeye ayrı bir önem kattığını belirten Prof. Dr. GÜLER, bölgenin sahip olduğu değerlerin korunması ve sürdürülebilir turizmin bölgemizde geliştirilmesinde kamu ve sivil toplum kuruluşlarına büyük görevler düştüğünü ifade etti. GÜLER, etkinliğin gerçekleşmesinde katkıda bulunan ve emeği geçen herkese teşekkür etti. 

Vali Vekili Hikmet ÇAKMAK ise Türkiye’de turizm sektöründe yetişmiş insan gücü ihtiyacı bulunduğuna değinerek düzenlenen panelin bölge turizminde yeni imkan ve fikirlerin ortaya çıkmasına ve yatırımcıların bölgeye çekilmesine büyük katkılar sunacağını kaydetti. ÇAKMAK, panelin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Panel Başkanı Prof. Dr. Kemal TURAN, turizm ülke ekonomisine önemli katkı sağlayan ve hızla büyümeye devam eden bir sektör olduğunu anlattı. Dünya ekonomisinde petrokimya ve otomotiv sektöründen sonra en çok gelir getiren sektör haline geldiğini de aktaran Prof. Dr. TURAN, dünya turizminde yılda 1.2 trilyon dolar para harcandığının altını çizdi. Dünya ülkelerinin turizm gelirlerini artırmak için kıyasıya bir rekabet halinde olduklarını söyledi.

Panelin ilk konuşmacısı Trakya Turizm İşletmecileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Doğan DÖNMEZ sunumunda bağcılık turizmi hakkında bilgiler vererek, bu alanda var olan potansiyelin ilerleyen yıllarda bölgeye ciddi anlamda katma değer sağlayacağını belirtti. Panelin ikinci konuşmacısı Edirne’yi Tanıtma ve Turizm Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan BALTA, bir sivil toplum kuruluşu olarak Trakya’da turizmin gelişmesi için yürüttükleri proje çalışmalarını anlattı. Üçüncü konuşmacı Saros Körfezi Turizm Otelciler ve Yatırımcılar Derneği Başkanı Mustafa İŞÇİMEN de dünyada kendi kendini yenileme özelliğine sahip üç körfezden biri olan Saros Körfezi’nin çok önemli bir doğal turizm potansiyeli olduğuna işaret ederek Saros Körfezinde turizmin gelişmesi için yapılan proje çalışmalarından bahsetti. Son konuşmacı Trakya Turizm Derneği Başkanı Ali KORUR ise Türkiye ve Trakya 'da seyahat işletmeciliği, yiyecek-içecek işletmeciliği ve konaklama alanlarındaki mevcut durumu sayısal veriler eşliğinde anlattı.

Soru-cevap bölümüyle devam eden program katkıda bulunanlara teşekkür belgesi verilmesiyle tamamlandı.

panel

Facebook Twitter Google Plus
Trakya Turizm Paneli
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.