Turizm Fakültesi

Fakültemiz 2014-2015 Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi.

28/05/2015 15:47:37 - 28/05/2015 15:47:37 - 22459 Okunma

 Fakültemiz 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni düzenlendi. Mezuniyetleri kesinleşen 35 öğrenci diploma alma sevinçlerini aileleriyle birlikte yaşadı.

Rektörlük Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen törene; Kırklareli Valisi Esengül CİVELEK, Cumhuriyet Başsavcısı İlyas YAVUZ, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. Fazıl GÜLER, Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Üniversitemiz akademik ve idari personeli, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Fakülte akademisyen ve öğrencilerinin kortej eşliğinde salona gelmelerinin ardından Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Fakültemiz tanıtım filmi gösterildi.

Törende bir konuşma gerçekleştiren Vali Esengül CİVELEK; “Üniversitemiz Turizm Fakültesi’nin mezuniyet töreninde bulunmaktan ve mezuniyetin haklı gururunu yaşayan Ülkemizin aydınlık geleceği gençlerin sevincini, coşkusunu ve mutluluğunu paylaşmaktan büyük memnuniyet duyuyorum” dedi.

Mezun öğrencilerin geleceklerini şekillendirmek ve meslek sahibi olmak için çağın gerektirdiği bilgi, birikim ve donanıma sahip olacak şekilde iyi bir eğitim aldıklarını vurgulayan Vali CİVELEK, Üniversitemizin değerli hocalarının öğrencilere rehberlik yaparak, yol göstererek, bilgi ve birikimlerini paylaşarak öğrencileri geleceğe hazırladıklarını ifade etti.

CİVELEK, konuşmasına şöyle devam etti: “Aileleriniz ise hayallerinizi gerçekleştirmeniz, daha sağlıklı, daha mutlu, daha başarılı, daha kaliteli bir yaşam sürebilmeniz için doğduğunuz günden bugüne kadar -kaldı ki yine de devam edecek- maddi manevi her türlü fedakarlıkta bulundu.

Bugün itibariyle sizler gerek mesleki gerekse bireysel gelişiminiz için yeni bir sürece adım atıyorsunuz. Başaracağınıza inanıyoruz, sizlere güveniyoruz. Bahtınız ve yolunuz açık ve şansla dolu olsun. Sizleri yaşama en iyi şekilde hazırlayan ailelerinize ve başta Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ olmak üzere değerli hocalarımıza teşekkür ediyor, saygılar, sevgiler sunuyorum.” 

Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ ise, mezun öğrencilere hitap ettiği konuşmasında;“Mezunlarımızın; ailelerinin, Üniversitemizin ve Ülkemizin en onurlu ve en üstün insanları olması, bizim en büyük beklentimizdir” dedi. Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ, konuşmasına başlamadan önce yoğun programına rağmen Üniversitemiz Turizm Fakültesi Mezuniyet Töreni’ne katılım gösteren Sayın Valimiz Esengül CİVELEK’e teşekkür etti. 

Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ, konuşmasında şunları kaydetti: “Üniversitemiz Turizm Fakültesi’nin ikinci mezunlarını hayata uğurluyoruz. Onların mezuniyet sevincini birlikte yaşıyoruz. Öncelikle bu sevgili kardeşlerimizi yetiştirip Üniversitemize göndererek mezuniyetlerine kadar en yoğun gayreti, en büyük dikkati ve fedakarlığı gösteren anne ve babalara, siz kıymetli velilere çok teşekkür ediyorum. Bu kardeşlerimizi Üniversitemize ve hayata kazandırmış oldunuz.

Öğretim elemanı meslektaşlarım, siz değerli mezunlarımızın hayata hazırlanmasında mesleki bilgilerini, birikimlerini ve becerilerini meslek becerilerinin ötesinde sahip oldukları insan erdemlerini sizlerle paylaştılar. Sizleri, yüksek erdem ve ahlakla yetiştirip üstün insanlar olarak, yüksek ideallere sahip gençler olarak mezun etme noktasına getirdiler. Öğretim elemanı meslektaşlarıma da huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. Aynı şekilde idari personelimizin de mezuniyetinizde katkıları, emekleri var. Onlara da çok teşekkür ediyorum.

Şunu rahatlıkla söylemeliyiz: ‘Biz, güzel bir ülkenin insanlarıyız. Biz, büyük bir ülkenin ve kültürün insanlarıyız. Köklü bir tarihe ve geçmişe sahip muhteşem bir medeniyetin torunlarıyız. Bunu hiç unutmadan daima kardeşçe ve barış içinde yaşamak çok önemlidir. Bulunduğumuz her yerde, icra ettiğimiz her görevde insanlığa katkıda bulunmak, insanları sevmek ve insanlık adına fedakarlık yapmak, garibin, gurabanın elinden tutmak, yoksula yardım etmek, muhtaca yardım etmek erdemli davranışlardır.  Dolayısıyla da bizleri büyük kılan, bu davranışları hayatımızda tatbik etmek olacaktır. Bu ideallere bağlı kaldığımız sürece bizler, bu ülkenin şerefli birer üyesi olacağız. İyi vatandaşlık; bizzat yatırım yapılarak, alın teri dökülerek, gayret gösterilerek ve insanın üstün erdemleri kendi şahsında toplamasıyla elde edilir. Bu ülkenin en iyi vatandaşları, bu saydığımız vasıflar için çaba gösteren insanlardır. Görevlerini layıkıyla yerine getiren insanlardır.’

Değerli mezunlarımız,

Sizler hem ailelerinizin hem Üniversitemizin hem de Ülkemizin onurlu insanları olacaksınız. Mezunlarımızın; ailelerinizin, Üniversitemizin ve Ülkemizin en onurlu ve en üstün insanları olması, bizim en büyük beklentimizdir. Hayatta nerede bulunurlarsanız bulunun biz, daima sizlerin başarı haberlerinizi ve insan erdemlerini yaşatmanızı bekleyeceğiz.  Gönüllerimiz daima sizlerle birlikte olacaktır. Bizi hiç unutmayınız. Sizlere bundan sonraki yaşamınızda üstün başarı, sağlık ve mutluluk diliyorum. Aileleriniz başta olmak üzere bütün Ülkemize mutluluk yaşatmanızı temenni ediyorum. Yolunuz açık olsun, genç arkadaşlarım.”  

Törenin açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcımız ve  Fakültemiz Dekan Vekili Prof. Dr. M. Fazıl GÜLER,  Turizm Fakültesinin ikinci mezunlarını vermekten dolayı büyük bir mutluluk ve gurur duyduklarını belirtti. Bir üniversitede fakültenin en büyük başarılarından birisinin öğrenci memnuniyeti konusundaki hassasiyeti olduğunu söyleyen Prof. Dr. GÜLER; konuşmasının devamında “mezuniyet” kavramının hayatın her safhasında yer aldığına dikkati çekti. Örnekler vererek; sabır, fedakarlık, güven, bilgi sahibi olma ve ekip olarak çalışmanın öneminden söz ederek mezun olan öğrencileri ve ailelerini tebrik etti.

“Bir ülkenin geleceği, o ülke insanlarının göreceği eğitime bağlıdır diyen Turizm Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Kemal TURAN da, söyle konuştu: “Çağımız teknoloji çağıdır. Hızla gelişen teknoloji karşısında kendimizi sürekli yenilemek ve geliştirmek zorundayız. Günümüzde bilgi toplumu olmak için yaşam boyu öğrenmeye mecburuz. Gençliğinizin kıymetini biliniz. Toplumun bir ferdi olarak zamanı faydalı işlere harcayınız. Biz, sizleri bugünün donanımlı turizm elçileri, yarının ise bir öğretmeni, ya da bir akademisyeni veya etkin bir otel yöneticisi, sektör temsilcisi olarak görüyoruz. Sizlere başarılı bir meslek hayatı ve mutlu yarınlar diliyorum.”

Düzenlenen törende, yapılan konuşmaların ardından Vali Esengül CİVELEK, Cumhuriyet Başsavcısı İlyas YAVUZ ve Rektörümüz, Prof. Dr. AYKAÇ, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. GÜLER ve Prof. Dr. ŞENGÖRÜR ile Fakülte hocaları derece ile mezun olan öğrencilere diploma ve onur belgelerini verdiler.

Tören, mezun öğrencilerin mezuniyet yemini etmeleri ve keplerini atmalarıyla sona erdi.

 

Turizm Fakültesi Mezuniyet Töreni 2014-2015

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.