Turizm Fakültesi

Turizm Fakültesi Turizm Kariyer Ve Girişimcilik Kulübü’Nün “Trakya Bağ Rotasi” Gezisi

01/12/2015 16:09:31 - 01/12/2015 16:09:31 - 41344 Okunma

Kırklareli Üniversitesi Turizm Fakültesi öğrencilerinin kurmuş olduğu Turizm Kariyer ve Girişimcilik Kulübü ilk gezisini gerçekleştirdi. Klüp gezisini Trakya Turizm İşletmecileri Derneği (TTİD) tarafından Tekirdağ, Şarköy, Gelibolu ve Kırklareli bölgelerinde faaliyet gösteren 12 butik üreticinin desteği ile oluşturulan Türkiye’nin ilk bağ rotası projesi olan Trakya Bağ Rotasına gerçekleştirdi.

Açıklama: C:\Users\Bilgisayar\Desktop\12305426_766969046765233_1340105652_n.jpg

 

Kırklareli’nde bulunan Trakya Bağ Rotası işletmelerinden ikisine, Vino Dessera Bağları’na ve Santa Bağ Evi’ne, gerçekleştirilen gezide işletmelerden sektöre ait bilgi alımı sağlanmıştır. Bu kapsamda öğrencilere vizyon sağlayacak şekilde butik bir işletmenin kuruluş fikrinden kuruluşuna kadar geçen süreçleri, bu süreçte yaşanan sıkıntıları, gerekli izin belgelerinin sağlanmasını, bir hobiden yavaş yavaş işletmeye dönüşme sürecini ele alan bilgilere değinilmiştir. Ayrıca işletmecilikten bağcılığa, pazarlamadan nihai tüketiciye sunumuna kadar sektöre ait çok çeşitli iş imkanlarına da değinilmiştir. Böylece bağcılık, işletmecilik, butik işletme ile butik otelcilik ve günü birlik tatil işletmeciliği gibi çeşitli iş kollarında mesleklerin yerinde gözlenmesi sağlanmıştır. Öğrencilerin sorularını da cevapsız bırakmayan işletmelerde, üzüm bağlarından mahzenlere kadar tüm sürecin gözlemlenmesiyle bilgi katan keyifli bir gezi olmuştur.

Ayrıca bu gezinin sağlanmasında kulübümüzün ulaşım hizmeti sponsorluğunu üstlenen Nişikli Turizm’e teşekkürlerimizi sunarız.

Klüp Gezi Turizm Fakültesi Trakya Bağ Rotası

Facebook Twitter Google Plus
“TRAKYA BAĞ ROTASI” GEZİSİ
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.