Turizm Fakültesi

Düzenli Bir İşte Çalışan Öğrencilerimizde Burs Alabilecek

24/12/2015 16:32:46 - 24/12/2015 16:32:46 - 8889 Okunma

Asgari ücretli olarak aylık veya ücretle sürekli bir işte çalışan veya gelire sahip olan öğrencilerin de kredi ve burs almasının önündeki engeller kaldırıldı.

24 Aralık 2015 tarihli ve 29572 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan ‘Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Burs-Kredi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’ ve ‘Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenim Kredisi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’ ile asgari ücretli olarak aylık veya ücretle sürekli bir işte çalışan veya gelire sahip olan öğrencilerin de kredi ve burs almasının önündeki engeller kaldırıldı.

Buna göre, burs, kredi verilmeyecek öğrenciler ile ilgili hükümleri düzenleyen maddelerdeki, ‘asgari ücret düzeyinde aylık veya ücretle sürekli bir işte çalışan veya gelire sahip olan öğrenciler’ ifadesi yürürlükten kaldırıldı. Artık bu öğrencilere de burs ve kredi verilebilecek.

Kredi veya burs alan öğrencinin, asgari ücret düzeyinde sürekli bir işte çalışarak bir gelire sahip olması halinde de kredisi kesilmeyecek.

Turizm Fakültesi Burs Kredi Değişiklik Yönetmelik

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.