Turizm Fakültesi

Fakültemiz 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi

31/05/2016 16:40:13 - 31/05/2016 16:40:13 - 22091 Okunma

Turizm Fakültesi 2015-2016 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreni coşkulu bir törenle gerçekleştirildi.

Turizm Fakültesinde mezuniyeti kesinleşen 55 öğrenci, mezun olmanın sevincini Türkiye’nin dört bir yanından gelerek kendilerini yalnız bırakmayan aileleriyle birlikte yaşadı.

Rektörlük Kültür Merkezinde gerçekleştirilen mezuniyet törenine; Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlyas Akhisar, kurum ve kuruluşlarının müdürleri, Üniversitemiz akademik ve idari personeli, öğrenciler ve aileleri katıldı. Mezuniyet töreni, diplomalarını alacak öğrencilerin kortej yürüyüşü ile yerlerine geçmesinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Törende konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Aykaç, her geçen gün büyüyen Kırklareli Üniversite’nin mezunlarını verdiklerini belirterek, bunun haklı gururunu yaşadıklarını söyledi.

Rektörümüz Prof. Dr. Aykaç; “Salonda bulunan herkesin hissettiği ortak mutlukla burada toplandık. Mezunlarımızı üniversitemizin güzide öğrencileri olarak hayata yolluyoruz. Öğrencilerimiz nerede olursa olsun kalplerimiz daima birlikte atacak. Öğrencilerimiz buradan aldığı bilgilerle hayata atılacaklar. Bizler, öğrencilerimizi hayata ve insanlığa iyi bir şeyler katsınlar diye yetiştiriyoruz. Bir mesleği en güzel şekilde yerine getirmeliyiz. Ancak, burada hayatı da unutmamalıyız. 'Kariyere evet kariyerizme hayır.' Vatana, millete ve insanlığa faydalı bireyler yetiştirmeliyiz. Şu an kardeşliğe ve barışa çok ihtiyacımız var. Günümüzün insanı her şeyin fiyatını biliyor ancak değerini bilmiyor. Hayatımız da o kadar çok ekonomik olarak alınamayacak şey var ki; başta aile sevgisi ve şefkati nelere bedeldir. Hayatı para ve maddi değer olarak görmemeliyiz. İş hayatına atıldığımızda herkesten farklı bilgi ve beceriniz olması gerekiyor. 4 yıllık eğitimin burada sonuna geldik. Öğrencilerimizin meslek alanında ki başarıları bizleri çok mutlu edecek. Bütün anne ve babaların gençlerimizin mesleklerini ve mürüvetlerini görmelerini diliyorum. Herkese sağlık ve mutluluklar diliyorum” dedi.

Dekanımız Prof. Dr. İlyas Akhisar ise; törene katılan herkese saygı ve sevgilerini ileterek şunları kaydetti: “Turizm sadece ekonomi ile ilgili bir kavram değildir. Kültürel açıdan da bakmak gerekir. İletişim neticesinde barış ve huzur ortamına katkısı olan bir argümandır. Çağın gereklerine göre öğrencilerimizi maddi ve manevi yönden yetiştirmeye çalıştık. Bu mezuniyet ile öğrencilerimiz okuldan kopmayacaklardır. Üniversitemizden alınan bilgiler ve tecrübeler hayatın her alanında olacaktır. Birçoğunuz hizmet sektöründe veya başka sektörlerde çalışacaktır. İnsanların faydası için her türlü katkıyı ve fedakârlığı vereceğinize kalpten inanıyorum. Herkesin daima bir rotası olması gerekiyor. Herkese hayatta başarılar diler, yolunuz ve bahtınız açık olsun” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Aykaç, diğer protokol üyeleri ile Fakülte Dekanları, Enstitü ve Yüksekokul Müdürleri tarafından derece ile mezun olan öğrencilere diploma ve hediyeleri takdim edildi. Tören, mezuniyet yemini ve kep atmayla sona erdi.

Mezuniyet Turizm Fakültesi

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.