Turizm Fakültesi

7. Kariyer Günleri Etkinlikleri Sona Erdi

27/02/2017 09:35:18 - 27/02/2017 09:35:18 - 21060 Okunma

Fakültemizin, turizm sektörünün önde gelen işletmeleri ile öğrencileri buluşturmak amacıyla düzenlediği “7. Kariyer Günleri” etkinlikleri tamamlandı.  

20-22 Şubat 2017 tarihleri arasında 3 gün boyunca devam eden kariyer günlerinde düzenlenen organizasyonlar sayesinde öğrenciler çok sayıda turizm işletmesine özgeçmiş doldurarak ve işletmelerin insan kaynakları yöneticileri, departman müdürleri ve genel müdürleri ile mülakatlar gerçekleştirerek önemli bir deneyim elde ettiler. Ayrıca sektörün önde gelen temsilcileri başarı serüvenlerini öğrencilerle paylaştı.

Bu temsilciler arasında 4-5 yıldıza sahip otel işletmeleri, konaklama alanında özel sınıflamaya sahip butik oteller, A sınıfı seyahat acenteleri ve tur operatörleri yer aldı. İşletmeler hem çalışma alanları hakkında öğrencilere bilgiler sundu, hem de staj ve iş görüşmeleri yaparak öğrencilerin kariyer planlamalarına yardımcı oldu.

Kariyer günlerinin 20 Şubat Pazartesi günü gerçekleştirilen ilk etkinliğinde Nişikli Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Erdinç NİŞİKLİ, turizm ve ulaştırma alanında faaliyet gösteren firması hakkında bir seminer verdi. Aynı gün gerçekleştirilen bir diğer seminerde RİZT CARLTON SPA Müdürü Berrak AKKOÇ, fakülteden bu yıl mezun olacak öğrencilere mesleğe dair bilgiler aktardı. 

21 Şubat Salı günü gerçekleştirilen diğer bir seminerde Şura Otelleri Koordinatörü Muhammet Murat CÜNTAY, kariyer planlama ile ilgili bilgiler paylaştı. Arcadia Bağları ve Bakucha Otel Yöneticisi Zeynep ARCA ŞALLIEL de otellerinin farklı konseptlerinden bahsederek, öğrencilerin sadece kitle turizminde değil farklı turizm türleri içerisinde de yer alarak çalışabileceklerini söyledi.

22 Şubat Çarşamba günü yapılan ilk etkinlikte ise; Fakültemizden mezun olan İbrahim GÖKÇEN, Tahir KESKİN ve Yusuf İNCE, kariyer süreçlerini, mezun olmadan önce ve mezuniyetten sonra hedef belirleme, kendini geliştirme ve tecrübe kazanma hususlarında neler yaptıklarını öğrencilere anlattı. Kariyer günlerinin son etkinliğinde ETS Tur Rehberlik Hizmetleri Sorumlusu Yunus ŞEN, öğrencilerimize genel bir seminer verdikten sonra seyahat acenteciliği ve tur operatörlüğü alanında ilerlemek isteyen öğrencilerle mülakatlar yaptı.

Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ünal ÇAĞLAR, yoğun mesailerine rağmen vakit ayırıp kariyer etkinliğine katılım gösteren işletme temsilcilerine teşekkür etti.

Turizm Fakültesi Kariyer Günleri

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.