Turizm Fakültesi

"iii. Turizm Fakültesi Dekanlar Toplantısı" Yapıldı

28/05/2015 15:45:19 - 28/05/2015 15:45:19 - 14014 Okunma

Fakültemiz, “III. Turizm Fakültesi Dekanlar Toplantısı”na ev sahipliği yaptı. Her yıl farklı bir üniversitenin ev sahipliğinde düzenlenen “Turizm Fakültesi Dekanlar Toplantısı” bu yıl 22-23 Mayıs 2015 tarihlerinde,  Fakültemiz Dekanlığı’nın organizasyonunda İğneada Resort Hotel’de gerçekleştirildi.

Toplantıya; Anadolu Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Doğu Akdeniz Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi, Mersin Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Dekan ve Dekan Yardımcıları ile Arel Üniversitesi, Turistik İşletme Yöneticileri, Personeli ve Avrupa Birliği Turizm Personeli ile İlişkiler Derneği (TİYADER), Turist Rehberleri Birliği (TUREB) ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TURSAB) gibi kuruluşların temsilcileri katıldı.

Toplantı,  Fakültemiz Dekan Vekili Prof. Dr. Fazıl GÜLER’in açılış konuşmasıyla başladı.  Prof. Dr. GÜLER, konuşmasında “III. Turizm Fakültesi Dekanlar Toplantısı”na ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek toplantının başarılı geçmesi temennisinde bulundu. Akabinde turizm fakülteleri dekanları ve turizm kuruluşlarının temsilcileri, gün boyu devam eden toplantıda, Türkiye genelindeki Turizm Fakültelerinin karşılaştıkları sorunlar ve çözüm önerilerini masaya yatırdılar. Toplantının sonunda, alınan kararların bir rapor haline getirilerek raporun sorunları çözüme kavuşturacağı düşünülen Kültür ve Turizm Bakanlığı başta olmak üzere ilgili bakanlıklara, TURSAB, TUREB gibi birliklere iletilmesine karar verildi.   

Toplantı, ikinci gün yapılan Longoz Ormanları yürüyüşü ve İğneada Sörf Okulundaki öğle yemeği ile sona erdi. Toplantının bir sonraki ev sahibi ise; Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi olarak belirlendi.

Turizm Fakültesi Dekanlar Toplantısı

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.