Turizm Fakültesi

Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Aykaç'ın Aday Öğrencilere Mesajı

01/08/2016 14:46:15 - 01/08/2016 14:46:15 - 20153 Okunma

Sevgili aday öğrenciler,

Eşsiz doğal güzellikleri, zengin tarihi-kültürel mirası ve temiz havasının yanı sıra sahip olduğu huzur ve güven ortamıyla ülkemizin en yaşanabilir illerinden biri olan Kırklareli’nde bir dünya üniversitesi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Kırklareli Üniversitesi adına sizleri selamlıyorum. 2016 YGS/LYS’de elde ettiğiniz başarıdan dolayı sizleri kutluyorum.

29 Mayıs 2007 tarihinde kurulan Üniversitemiz; beşeri bilimler, fen bilimleri, teknik bilimler ve sağlık bilimleri branşlarında eğitim-öğretim hizmeti sunmaktadır. Ayrıca ilimizin, bölgemizin ve ülkemizin teknik ara eleman ihtiyacını karşılamayı hedefleyen meslek yüksekokullarıyla geleceğin vasıflı işgücünü yetiştirmektedir. Aynı şekilde lisansüstü eğitim veren enstitüleri aracılığı ile de ülkemizin ihtiyaç duyduğu vasıflı/nitelikli insanları, uzmanları ve akademik kadroları geleceğe hazırlamaktadır. Bugün Üniversitemiz bünyesinde; 10 fakülte, 3 enstitü, 1 devlet konservatuvarı, 7 meslek yüksekokulu ve 13 uygulama ve araştırma merkezi mevcuttur. Kırklareli Üniversitesi, modern ve tabiat harikası kampüsü, genç ve dinamik eğitim-öğretim ve araştırma kadrosuna ilaveten fedakâr idari kadrosuyla bulunduğu yöreye ve topluma olduğu kadar ülkemize ve insanlığa her alanda katkı sağlayan ülkemizin önde gelen üniversitelerinden biridir. 

"Öğrenci memnuniyeti"ni esas alan bir üniversite olmak, Üniversitemizin temel hedefidir. Üniversitemiz, ülkemizin her köşesinden ve yurt dışından gelen öğrencilerini bir aile sıcaklığı ile karşılamaktadır. Bizler, öğrencilerimizin daha iyi eğitim alması ve hayata daha iyi hazırlanması için varız. Bu doğrultuda gelişmiş fiziki imkânları ve ileri teknoloji ile donatılmış eğitim tesislerini, araştırma laboratuvarlarını, sosyal, kültürel ve sportif tesisleri bütün imkânları ile öğrencilerimizin hizmetine sunmuş bulunuyoruz. Bütün bunlardan daha önemli olarak güçlü ve öğrencilerine kendini adayan öğretim kadrosu, öğrencilerimize iftiharla sunacağımız en üstün yönlerimizdendir.

Sizlere daha zengin bir eğitim-öğretim kadrosunun yanı sıra güzel ve şirin bir kampüs sunmak, bizleri toprağa atılan tohumların tomurcuk ve meyveye dönüşmesi gibi sevindirmektedir. Öğrencilerimizi sevgi ile bağrımıza basıp eğitim-öğretimi bir şenlik ve tatlı bir yarış haline getirmek, bizim en büyük arzumuz ve beklentimizdir. Bizi büyük bir sevinç ve umutla yaşatan da, öğrencilerimizle ilgili bu güzel düşüncelerimizdir.

Huzurlu, güvenli ve şirin bir üniversite kenti olan Kırklareli’ni çok seveceğinize ve farklı keşifler yapacağınıza kesin gözüyle bakıyorum. Trakya’nın en güzel lezzetleri ve tatlarıyla burada karşılaşacağınızdan da şüphe duymuyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle geleceğe bizimle hazırlanacak öğrencilerimize tekrar hoş geldiniz diyorum; hepinizi sevgiyle selamlıyorum. Üniversitemizde sağlıklı, başarılı ve mutlu bir eğitim-öğretim dönemi geçirmenizi temenni ederim.

         

                                                                                                                                                                                                                                                                                               Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ

                                                                                                                                                                                                                                                                                                            Rektör

Mesaj

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.