Barınma İmkânları

18/03/2021 00:28:04 - 31/07/2022 00:28:04 - 934 Okunma

BARINMA

Üniversitemiz, Türkiye’de öğrencilerin barınma ihtiyaçlarını en fazla karşılandığı yükseköğretim kurumlarından biridir. Merkez Yerleşkemizin (Kayalı Yerleşkesi) hemen yakınında sağlıklı, rahat ve konforlu yaşam alanlarıyla birlikte uygun ders çalışma mekânlarına da sahip olan 5 bin 750 öğrencinin kalabileceği (4250 kız, 1500 erkek) Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (KYK) bağlı devlet yurtları bulunmaktadır. Kapasite olarak fazlasıyla yeterli olan Kredi Yurtlar Kurumuna (KYK) bağlı yurtlarda 2021 - 2022 Eğitim - Öğretim döneminde kontenjanlar dolmamıştır.

Kırklareli Merkezde ise 780 kız ve 594 erkek öğrenci kapasiteli KYK yurtları mevcuttur.  Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'ne bağlı yurtlar hakkında ayrıntılı bilgi almak için kurumum internet sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

Buna ek olarak şehir merkezimizde çok sayıda özel yurt, apart ve devlet kurumlarına ait misafirhaneler öğrencilerimize hizmet sunmaktadır.

yurt barınma imkanları