Turizm Fakültesi

"11. Kariyer Günleri Etkinliği" Nin 3.günü Çevrimiçi Ortamda Gerçekleştirildi

18/03/2022 16:02:20 - 18/03/2022 16:02:20 - 451 Okunma

Üniversitemiz “11. Kariyer Günleri” etkinlikleri kapsamında, Radisson Blu Resort & Spa Hotel Çeşme, L’ Collection Hotels, Delta Hotels By Marriot Levent, Movenpick Hotel İstanbul Asia Airport, Titanic Business Kartal, Spa Luxury, Xanadu Resort Hotel ve Profesyonel Turist Rehberleri 10.03.2022 tarihinde Turizm Fakültesi’ nin konuğu oldu.

MC Teams üzerinden çevrimiçi olarak iki oturum halinde gerçekleştirilen etkinliğin açılışını ve I. Oturum moderatörlüğünü Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kaplan UĞURLU yaptı.

Doç. Dr. Kaplan UĞURLU, Fakültemiz öğrencileri ile bir araya gelen sektör temsilcilerini takdim ederek teşekkürlerini iletti.

Daha sonra; Radisson Blu Resort & Spa Hotel Çeşme İnsan Kaynakları Müdürü Gültekin ÖZARAS, fakültemiz öğrencileriyle otelcilik deneyimlerini ve Radisson Blu Resort & Spa Hotel Çeşme’ nin sunduğu staj ve kariyer imkanlarını paylaştı.

Radisson Blu Resort & Spa Hotel Çeşme İnsan Kaynakları Müdürü Gültekin ÖZARAS’ ın ardından L’Collection Hotels Genel Koordinatörü Muhammet Murat CÜNTAY öğrencileriyle kariyer sürecini, turizm sektöründeki tecrübelerini, yürüttüğü sosyal sorumluluk faaliyetlerini ve L’Collection Hotels’ in fakültemiz öğrencilerine sunduğu staj ve kariyer fırsatlarını paylaştı. Girişimci CÜNTAY, konuşmasında eğitimin yanında spor ve toplumsal sosyal sorumluluk faaliyetlerinde bulunmanın önemine de değindi. Öğrencilerin kariyer yolculuğunda sektörde fark yaratmalarının iletişim becerilerini geliştirmeleri ve sosyalleşmeleriyle mümkün olabileceğini ifade eden CÜNTAY, son olarak öğrencilerin sorularını yanıtlayarak konuşmasını tamamladı.

Ardından Delta Marriot Hotel Levent Culinary Director İbrahim TUNUSLU, öğrencilerle kariyer yolculuğunu ve yoğun tecrübelerini paylaştı. TUNUSLU, fakültemiz öğrencileriyle staj, istihdam sağlama ve kariyer hedeflerini gerçekleştirme konusunda Delta Marriot Hotel Levent olarak verdikleri desteği dile getirdi.

I. Oturumun son konuğu Mövenpick İstanbul Asia Airport Satış Müdürü Sema TOSYALI oldu. TOSYALI, fakültemiz öğrencileriyle kariyer yolculuğunu, turizm sektöründe “Pre-Opening” sürecinde yer aldığı otellere yönelik deneyimlerini paylaştı. Konuşmasında Satış Pazarlama Departmanı’ nın oteller için önemine yer veren TOSYALI, Mövenpick İstanbul Asia Airport olarak fakültemiz öğrencilerine sundukları staj ve kariyer fırsatlarını ifade ederek konuşmasını tamamladı.

II. Oturum Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Han ERGÜVEN’ in moderatörlüğüyle başladı. Doç. Dr. Mehmet Han ERGÜVEN, açılış konuşmasında Turizm Fakültesi olarak öğrencilerin sektör temsilcileri ile buluşmalarını önemsediklerini ve Kariyer Günleri Etkinlikleri’ ne konuk olan sektör temsilcilerini takdim ederek konuklara teşekkürlerini iletti.

Ardından Titanic Business Kartal İK Departmanı Yetkilisi Buse KARAN, öğrencilerle kariyer yolculuğunu ve sektörde edindiği tecrübelerini paylaştı. Fakültemiz öğrencileriyle staj, istihdam ve kariyer hedeflerini gerçekleştirme konusunda Titanic Business Kartal İK Departmanı olarak verdikleri desteği dile getiren Titanic Business Kartal İK Departmanı Yetkilisi KARAN konuşmasında, turizm alanında eğitim alan öğrencilerin derslerde edindikleri bilgileri uygulamalı olarak staj ile yerinde öğrenme şansları olduğunu ve bu noktada Titanic Business Kartal olarak, fakültemiz öğrencilerine sundukları staj ve kariyer fırsatları ile desteklediklerini ifade ederek konuşmasını tamamladı.

Spa Luxury Sorumlu Müdür Berrak AKKOÇ, fakültemiz öğrencileriyle turizm sektörü ve SPA alanındaki kariyer sürecini, bu süreçte elde ettiği deneyimlerini ve Spa Luxury’ nin sunduğu staj ve kariyer fırsatlarını paylaştı.

Spa Luxury Sorumlu Müdür Berrak AKKOÇ’ un ardından Xanadu Resort Hotel Executive Chef Levent KAYSANIK ve Xanadu Resort Hotel Order Taker Hayriye DORUK, öğrencilerimizle sektörel deneyimlerini ve Xanadu Resort Hotel’ in sunduğu staj ve kariyer fırsatlarını paylaştılar.

II. Oturumun son bölümünde, Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Seçkin ESER’in moderatörlüğünde Profesyonel Turist Rehberleri Sevinç KALİK, Güler ASLAN ve Erkan TALİ ile meslekî söyleşi gerçekleştirildi. Turist Rehberliği mesleğinin sektörel analizine yönelik görüşlerinin aktarıldığı ve deneyimlerinin paylaşıldığı söyleşi, konukların ilgi çekici meslekî anıları ile tamamlandı.

Fakültemiz öğretim elemanları ve öğrencilerimizin yoğun katılımı ile gerçekleşen etkinlikte konuklar fakültemiz öğrencilerinin staj ve kariyerle ilgili sorularını yanıtladı.

Etkinlik, Seçkin ESER’ in konuklara teşekkürlerini iletmesi ile tamamlandı.

KLU KARİYERGÜNLERİ ÇEVRİMİÇİ ONLİNE KONFERANS

Facebook Twitter Google Plus
Kariyer Günleri online
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.