Turizm Fakültesi

Turizm Rehberliği Öğrencilerimiz Efes-Pamukkale Teknik Gezisini Gerçekleştirdi

13/06/2022 14:54:20 - 13/06/2022 16:12:49 - 385 Okunma

   Fakültemiz Turizm Rehberliği Bölümü 3. Sınıf öğrencileri, 14 Mayıs-16 Mayıs 2022 tarihleri arasında Doç. Dr. Seçkin ESER’in eşliğinde “Efes - Pamukkale Teknik Gezi”si gerçekleştirdiler.  Teknik gezilerinin ilk gününde İzmir Smryna Agorası, Kadifekale, Tarihi Asansör ve İzmir Tarih ve Sanat Müzesini ziyaret ettiler. Antik Smyrna kentinin bulunduğu Roma dönemi Agorası hakkında bilgi sahibi oldular. İzmir Tarih ve Sanat Müzesi’nde Taş Eserler Bölümü, Seramik Eserler Bölümü ve Kıymetli Eserler Bölümü olmak üzere üç farklı bölümde, İzmir ve çevresinde yapılan kazılarda ortaya çıkarılan eserleri incelediler.

   Tur programlarının ikinci gününde İzmir - Selçuk ilçesi Ayasuluk tepesi ve çevresinde, UNESCO korumasında yer alan önemli kültürel ve inanç unsurları ziyaret noktalarıydı.   Sth. John Kilisesi, Meryem Ana Evi ve Şirince’yi ziyaret ettiler. UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Efes Antik Kenti diğer bir önemli ziyaret alanlarıydı. Efes kentinin tarihi, inanışı, içindeki yapılar hakkında bilgi edindiler.  Aynı zamanda farklı inançların bu coğrafyada nasıl başladığı ve yayıldığı hakkında bilgi sahibi oldular. Dünya’nın Yedi harikasından biri olarak kabul görmüş Artemis Tapınağı ise tur rotalarında yer alan diğer önemli bir çekicilikti.  Selçuk Efes Müzesi ziyaretlerinde, Efes ve yakın çevresinde bulunan Miken, Arkaik, Klasik, Hellenistik, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı devirlerine ait önemli eserleri incelediler.

   Gezilerinin üçüncü gününde ise, ülkemizin eşsiz güzelliklerinden biri olan ve UNESCO Dünya Kültürel ve Doğal Miras Listesi’nde yer alan Hierapolis Antik Kenti ve Pamukkale Travertenlerini ziyaret ettiler. Hierapolis Arkeoloji Müzesi’nde Lahit ve Heykeller Salonu, Küçük Eserler Salonu ve Hierapolis Tiyatrosu Buluntuları Salonlarındaki eserleri incelediler. Hem coğrafi hem kültürel miras alanı olarak dünyanın dört bir yanından ziyaretçi çeken bu alanlar tur programlarının son noktalarıydı.

teknikgezi rehberlik turizm

Facebook Twitter Google Plus
REHBERLİK GEZİ
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.