Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından düzenlenen "Mise en Place" etkinlikleri, 19-20 Kasım 2024 tarihlerinde Turizm Fakültesi Uygulama Mutfağı ve Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Etkinliğin ilk günü, 19 Kasım 2024 Salı saat 11.00’de Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Turizm FakültesiDekanı Prof. Dr. Mustafa Cevdet ALTUNEL’in açılış konuşması ile başladı. ALTUNEL, konuşmasında gastronomi alanındaki yenilikçi uygulamaların önemine dikkat çekerken, öğrenci ve sektör iş birliğinin geleceğin mutfak profesyonellerini yetiştirmek için hayati bir rol oynadığını vurguladı. Ardından Arş. Gör. Ferda Yeliz ÇUBUK’un moderatörlüğünde 'Gastronomide Geleceği Şekillendirmek: Öğrenciler ve Sektör Aynı Masada' başlıklı söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşiye, CucinaNo 75 Gastronomik Deneyim Platformu Kurucusu Esra DÜZDAĞ ATEŞ, Mahir Lokantası Kurucu Şefi Mahir NAZLICAN, Radisson Blu Resort & Spa Çeşme Pastane Şefi Murat TÜTÜNCÜ, Dessera Restoran Yiyecek İçecek Müdürü Kemal İMECİ ve Danışman Şef Yaşar METE konuşmacı olarak katıldı. Söyleşi sırasında moderatör, katılımcılara sektörde kariyer gelişimi, mesleki deneyimler ve öğrenci beklentileri hakkında sorular yöneltti. Ardından, öğrenciler ile katılımcılar arasında interaktif bir soru-cevap bölümü gerçekleştirildi. Etkinlik, katılımcılara teşekkür belgelerinin takdim edilmesiyle sona erdi.
Aynı gün saat 13.30’da Turizm Fakültesi Uygulama Mutfağı’nda, Esra DÜZDAĞ ATEŞ’in moderatörlüğünde Mahir NAZLICAN tarafından düzenlenen 'Geleneksel Türk Mutfağı Atölyesi' gerçekleştirildi. Atölye kapsamında, Mahir NAZLICAN 'Babagannuş' ve 'Soğan Yahni' tariflerini demo eşliğinde öğrencilere tanıttı.
Etkinliğin ikinci günü, 20 Kasım 2024 Çarşamba saat 11.00’de, Öğr. Gör. Raşit BAKAN’ın moderatörlüğünde, Pastane Şefi Murat TÜTÜNCÜ rehberliğinde gerçekleştirilen 'Artizan Çikolata Atölyesi' ile başladı. Murat TÜTÜNCÜ’nün çikolata yapımına yönelik gösterisinin ardından öğrencilerin kendi çikolatalarını tasarlamalarıyla etkinlik tamamlandı.
Etkinliğin son programı, Öğr. Gör. Hikmet Can ÇETİN’in moderatörlüğünde, Şef Murat İlke ÖZİPEK tarafından gerçekleştirilen 'Kırklareli Yöresel Lezzetler Söyleşisi ve Atölyesi' oldu. Etkinlik, Kırklareli’nin yöresel gastronomik değerlerinin ele alındığı bir söyleşiyle başladı ve söyleşi sonunda Şef Murat İlke ÖZİPEK’e katkılarından dolayı teşekkür belgesi takdim edildi. Daha sonra, Uygulama Mutfağı’nda düzenlenen atölyede 'Kuzu Kapama' ve 'Lokma' yemeklerinin hazırlık süreçleri öğrencilere aktarıldı. Programın kapanışında Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR atölyeyi ziyaret ederek, etkinlikler hakkında bilgi aldı ve emeği geçenlere teşekkür etti.
Turizm Fakültesi