11 Aralık 2024 tarihinde, Fakültemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğr. Gör. Hikmet Can ÇETİN tarafından yürütülen Temel Mutfak Teknikleri II dersi kapsamında, Kısık Ateş Platformu aracılığıyla “Geleneksel Türk Mutfak Kültürü” başlıklı bir söyleşi ve atölye çalışması düzenlendi.
Söyleşi, Öğr. Gör. Raşit BAKAN’ın moderatörlüğünde Şef Fehmi SAMANCI’nın katılımıyla yapıldı. Şef SAMANCI, Türk mutfak kültürünün temel unsurlarını ve geleneksel lezzetlerin tarihsel bağlamını öğrencilerle paylaştı. Söyleşinin sonunda, Fakültemiz Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa KESİCİ, katkılarından dolayı Şef Fehmi SAMANCI’ya teşekkür belgesi takdim etti.
Söyleşinin ardından, Öğr. Gör. Hikmet Can ÇETİN'in moderatörlüğünde Osmanlı saray ve halk mutfaklarında önemli bir yere sahip olan Keşkül-ü Fukara tatlısı üzerine bir atölye çalışması gerçekleştirildi ve etkinlik sona erdi.
Turizm Fakültesi